neděle 4. března 2012

Wyoming a Washington aneb Superúterý za dveřmi

Na hodinách odpočítavajících čas do volebního superúterý svítí už jen desítky hodin a poslední zkouškou před současnou volbou v deseti státech byly dva státy na severozápadě - Wyoming (29. 2.) a Washingtonem (3. 3.). V ani jednom státu neprobíhaly klasické primárky, ale kaukusy (volební shromáždění).

Washington zelený, Wyoming modrý
Wyoming

Wyoming je sice jeden z větších státu Unie, ale je nejméně lidnatý. Jeho hlavní a největší město má asi stejně obyvatel jako Karviná, populace celého Wyomingu nedosahuje ani na polovinu Prahy. Svou politickou bezvýznamnost si zdařile kompenzuje Yellowstonským národním parkem. Kaldera ležící pod parkem totiž někdy v budoucnu pokryje USA sopečným popelem.
Jak jsem předeslal v předchozím textu, i zde zvítězil Mitt Romney. Druhý skončil Rick Santorum a relativně pěkný výsledek ukořistil i Ron Paul. Gingrich se může se svými 8 % jít zahrabat.


Washington

Stát Washington (neplést s městem Washington D.C.), sídlo nejobjemnější budovy na světě, ve svých kaukusech také vyslovil největší podporu Mittu Romneymu. Na druhém místě se ovšem odehrálo překvapení, když Ron Paul těsně porazil Ricka Santoruma. Gingrich opět jasně ztrácel na všechny ostatní kandidáty.


Žádné komentáře:

Okomentovat